Opleidingen

Basiscursus EHBO

Uw kind gaat graag op verkenning in de natuur of is een fanatieke sporter. U wilt graag weten wat u moet doen bij een blessure of als iemand uit het publiek opeens een beroerte krijgt. Wanneer iemand zich lelijk verbrand aan hete thee zou u graag hulp willen bieden. Zo maar een paar voorbeelden van alledaagse situaties waar u mee geconfronteerd kan worden.  En dan…

Als u wilt weten wat u moet doen bij ongevallen en (acute) ziektes, dan is de basiscursus EHBO dé manier om niet hulpeloos te hoeven toekijken!

Gedurende 13 avonden gaat u, vooral praktisch, aan de slag met de lesstof. U leert eerste hulp te verlenen in tal van situaties en oefent dit aan de hand van nagespeelde praktijkvoorbeelden. Daarbij wordt een Lotus (iemand die het slachtoffer speelt) ingezet. De cursus wordt afgesloten met een officieel examen dat wordt afgenomen door het Oranje Kruis. Na de cursus weet u hoe u een wond moet verbinden, wat u moet doen bij een botbreuk, hoe u een teek moet verwijderen, wat u moet doen als iemand bewusteloos is of een epileptische aanval heeft, hoe u iemand moet reanimeren (inclusief bediening van de AED) en nog veel meer.

De kosten voor deze cursus, seizoen 2021-2022, bedragen € 185,-* (inclusief examen en boekje). Heeft u een Heusdenpas? Dan bent u uiteraard ook van harte welkom.

Mocht u interesse hebben in de cursus en/of meer informatie willen, dan kunt u contact opnemen met het ledenadministratie.

Data seizoen 2021-2022:

9, 16, 30 november 2021

7, 14 december 2021

11, 18, 25 januari 2022

1, 8, 15 februari 2022

8 maart 2022

15 maart 2022 examen (datum onder voorbehoud)

 

Cursus Eerste Hulp aan Kinderen

Wat te doen als Marit van de trap af valt of Dave een knikker in zijn neus heeft gestopt? Je kindje ineens onwel wordt, zich verslikt, stikt of van zijn/haar fiets valt? Denk eens aan hete thee of andere vormen van verbranding. Om maar niet te spreken van een bewusteloos kindje !

Als u wilt weten wat u moet doen bij ongevallen met kinderen, dan is de cursus eerste hulp aan kinderen de manier om te leren handelen tot, in ernstige gevallen, de medische hulp is gearriveerd.

Gedurende 7 avonden gaat u praktisch aan de slag en leert u handelen in tal van situaties. De cursus wordt afgesloten met een officieel examen.

De kosten voor deze cursus, seizoen 2021-2022, bedragen € 90,-* (inclusief examen en boekje).

Mocht u interesse hebben in de cursus en/of meer informatie willen, dan kunt u contact opnemen met de ledenadministratie.

Data seizoen 2021-2022:

 

Reanimatiecursus

De hartstichting organiseert reanimatiecursussen en herhalingslessen op ruim 500 locaties in Nederland. Ook in Drunen.

In een reanimatiecursus leer je reanimeren en een AED bedienen. Je weet daarna hoe je moet handelen bij een hartstilstand. EHBO Vereniging Drunen-Elshout is reanimatiepartner van de Hartstichting en verzorgt reanimatiecursussen en herhalingslessen reanimatie in Drunen.

Meer informatie over de Hartstichting en reanimatiecursus vindt u onder ‘Hartstichting‘.

Data seizoen 2021-2022:

Cursus optie 1: 2 november 2021 (VOL)

Cursus optie 2: 17 februari 2022

Herhalingsles optie 1: 21 oktober 2021

Herhalingsles optie 2 februari 2022

Indien u in het bezit bent van een EHBO-diploma of een cursus EHBO aan Kinderen heeft gevolgd, dan is de herhaling reanimatie inbegrepen in de herhalingslessen EHBO en/of EHaK.

 

Herhalingslessen Eerste Hulp / Eerste Hulp aan Kinderen

Wanneer u in het bezit bent van een geldig diploma Eerste Hulp of certificaat Eerste Hulp aan Kinderen, kunt u bij EHBO Vereniging Drunen-Elshout de verplichte herhalingslessen volgen, zodat uw diploma of certificaat geldig blijft. Meer informatie hierover vindt u onder ‘vrijwilligers‘.

Data seizoen 2021-2022 vindt u onder ‘agenda‘.

 

*Omdat de cursussen door Het Oranje Kruis wordt gecertificeerd, worden de kosten door vrijwel alle zorgverzekeraars (deels) vergoed. Vraag uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden.