Wervingsactie AED’s

Via AED-beheerders is HartslagNU op de hoogte gebracht dat het Rode Kruis momenteel een eigen wervingsactie oor AED’s voert. Per brief vraagt het Rode Kruis jouw AED(‘s) op te nemen in een andere database dan die van HartslagNu.

Onlangs heeft Het Nederlandse Rode Kruis aangegeven geen onderdeel meer te willen uitmaken van het bestuur van HartslagNu. Dat het Nederlandse Rode Kruis nu start met een eigen wervingsactie voor AED’s baart HartslagNu zorgen, omdat deze AED’s niet binnen het oproepsysteem van HartstlagNu meegenomen worden. Daarmee wijkt het Rode Kruis af an het principe voor één landelijk dekkend oproepsysteem bij reanimatie.

Alleen aangemelde AED’s bij HartslagNu of de Hartstichting worden gealarmeerd in het landelijke oproepsysteem voor burgerhulpverlening.

Geplaatst in Uncategorized.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *